BMU əməkdaşlarının dissertasiya işləri növbəti mərhələyə buraxılıb

18 Mart 2021
BMU əməkdaşlarının dissertasiya işləri növbəti mərhələyə buraxılıb

Bakı Mühəndislik Universitetinin (BMU) Pedaqoji fakültəsinin Riyaziyyat kafedrasının müdiri, dosent Rakib Əfəndiyevin 1211.01-Diferensial tənliklər ixtisasında “Öz-özünə qoşma olmayan Hill operatoru üçün düz və tərs məsələlər” mövzusunda  riyaziyyat üzrə elmlər doktoru dissertasiya işinin ilkin müzakirəsi keçirilib. Müzakirə AMEA-nın Riyaziyyat və Mexanika İnstitutunun “Funksional analiz”, “Diferensial tənliklər” və “Qeyri-harmonik analiz” şöbələrinin birgə iclasında baş tutub.

Bununla yanaşı, BMU-nun Riyaziyyat kafedrasının müəllimi Çinarə Hacıyevanın 1202.01-Analiz və funksional analiz ixtisasında “Hipersinqulyar inteqral operatorların approksimasiyaları və onların tətbiqləri” mövzusunda riyaziyyat üzrə fəlsəfə doktoru dissertasiya işinin müzakirəsi gerçəkləşib. Dissertasiya işinin müzakirəsi AMEA-nın Riyaziyyat və Mexanika İnstitutunun ED 1.04 dissertasiya şurasının nəzdindəki elmlər və fəlsəfə doktoru dissertasiyalarının müzakirəsi üzrə Elmi seminarının iclasında təşkil olunub.

Hər iki dissertasiya i müdafiə üçün növbəti mərhələyə buraxılıb.