BMU-da elmi-tədqiqat prosesinin təkmilləşdirilməsi mövzusunda təlim

16 Oktyabr 2024
BMU-da elmi-tədqiqat prosesinin təkmilləşdirilməsi mövzusunda təlim

Bakı Mühəndislik Universitetində (BMU) Strategiya və Keyfiyyət İdarəetmə Mərkəzinin təşkilatçılığı ilə akademik heyət üçün elmi-tədqiqat prosesinin təkmilləşdirilməsi mövzusunda təlim keçirilib.

Keyfiyyətin təminatı şöbəsinin müdiri Sevil İmanova təlimin məqsədini  diqqətə çatdırıb, bu tipli təlimlərin tədris prosesinin düzgün və keyfiyyətli təşkilində, eləcə də universitet müəllimlərinin elmi-tədqiqat proseslərində aktiv iştiraklarının təmin edilməsində mühüm rol oynadığını bildirib.

Sonra aidiyyəti struktur şöbə və bölmə rəhbərləri “Elektron məlumat sistemi və onun iş prinsipi”, “Elmi-tədqiqat prosesinin təkmilləşdirilməsi”, “QS Reytinq sistemi: Ali təhsil müəssisələrinin beynəlxalq reytinq sistemi və onun göstəriciləri” mövzularında təqdimatlar ediblər.

Təqdimatlarda akademik heyətin universitetin elektron məlumat sistemi ilə işləmək metodikası, elmi-tədqiqat prosesinin təkmilləşdirilməsi yolları, BMU-nun beynəlxalq reytinq sistemində yeri və ümumiyyətlə ali təhsil müəssisələrinin beynəlxalq reytinqlərə çıxış şərtləri, reytinqlərin üstünlükləri, o cümlədən ali məktəblərin nüfuzunda rolu kimi məsələlər  iştirakçıların nəzərinə çatdırılıb.

Kafedra müdirlərinin elektron məlumat sistemindən istifadə qaydaları, vəzifə və öhdəlikləri  barədə məlumatlardan sonra təlim iştirakçılarının sualları cavablandırılıb və təklifləri dinlənilib.