AMEA ilə birgə həyata keçirilən müsabiqə müzakirə edilib

01 Noyabr 2019
AMEA ilə birgə həyata keçirilən müsabiqə müzakirə edilib

Bakı Mühəndislik Universitetində (BMU) Azərbaycan Milli Elmlər Akademiyasının (AMEA) Strateji Elmi Tədqiqatlar Mərkəzi (SETM) və İdarəetmə Sistemləri İnstitutunun elan etdiyi müsabiqə ilə bağlı tələbələrlə görüş keçirilib.

BMU-nun Texnopark və İnnovasiya Mərkəzində baş tutan görüşdə bildirilib ki, BMU-nun AMEA-nın adıçəkilən strukturları ilə əsası qoyulan yeni əməkdaşlıq tədris prosesinə, elmin inteqrasiyasına, tələbələrin elmin incəliklərinə yiyələnməsinə, yeni elmi nəticələrin alınmasına və onların kommersiyalaşdırılmasına xidmət edəcək.

Müsabiqənin 2 istiqamət – informasiya kommunikasiya texnologiyaları və dəqiq elmlər (riyaziyyat, fizika) üzrə aparıldığı tələbələrin diqqətinə çatdırılıb. Seçim AMEA-nın müvafiq sahə üzrə mütəxəssisləri tərəfindən həyata keçiriləcək.

Xatırladaq ki, 9 oktyabr 2019-cu il tarixində BMU və AMEA-nın SETM, eləcə də İdarəetmə Sistemləri İnstitutu arasında əməkdaşlıq müqaviləsi imzalanıb. Müqaviləyə uyğun olaraq BMU-nun tələbələri üçün AMEA-nın struktur bölmələrinə daxil olan institutlarında və Yüksək Texnologiyalar Parkında onların müxtəlif rezident laboratoriyalarında gənc mühəndis kimi həm işləmək, həm də təcrübə qazanmaq imkanı yaranıb.