BMU -da Şahmat üzrə universitet birinciliyi keçirilir BMU -da Şahmat üzrə universitet birinciliyi keçirilir

Azərbaycan dünyada idman ölkəsi kimi tanınır. Xüsusəndə şahmat idman növündə  dünyan sıralamasında  ən intelektual  ölkələri belə qabaqlayırıq. Bakı Mühəndislik Universitetində tdərisin keyfiyyətinin yüksəldilməsi istiqamətində görülən işlərlə yanaşı tələbələrin sosial və idman sahəsində inkişafı üzrə də işlər aparılır.

Mart ayında Azərbaycan  Universitetləri arasında keçiriləcək şahmat turnirinə komanda hazırlamaq məqsədi ilə  BMU -da universitet birinciliyi keçirilir. Şahmat birinciliyinin final mərhələsində 42 tələbə mübarizə aparır. Turnir İsveç sistemi ilə keçirilir.

Qeyd edək ki , qaliblər günün sonunda məlum olacaq. Universitet tərəfindən qaliblər kubok və fəxri fərmanla təltif olunacaqlar.