“Milli Müstəqillikdən Qərb tərəfdaşlığına: Azərbaycanın Baltikyani dövlətlərlə əməkdaşlığı kontekstində.” konfransı “Milli Müstəqillikdən Qərb tərəfdaşlığına: Azərbaycanın Baltikyani dövlətlərlə əməkdaşlığı kontekstində.” konfransı

ADA universiteti və Azərbaycanda fəaliyyət göstərən Latviya, Litva və Estoniya səfirliklərinin birgə təşkilatçılığı ilə “Milli Müstəqillikdən Qərb tərəfdaşlığına: Azərbaycanın Baltikyani dövlətlərlə əməkdaşlığı kontekstində.” Adlı bir günlük konfrans keçirildi. ADA universitetinin konfrans zalında keçirilən tədbirə Bakı Mühəndislik Universitetinin nümayəndələri də iştirak edirdi.

ADA Univeristetinin prorektoru Fariz İsmayılzadənin nitqi ilə açıq elan olunan konfransda iştirak edən Latviya Respublikasının səfiri H.E. Juris Maklakovs və Litva Respublikalarının Azərbaycandakı səfri H.E. Valdas Lastauskas və Estoniya səfirliyinin müşaviri Ms. Maija Tasa  çıxış edərək Baltikyani dövlətlərlə Azərbaycan müstəqillikdən sonra ictimai-siyasi əlaqələr, ticarət əlaqələri ilə bağlı geniş məlumat verdilər.

Tədbirə dəvət olunan Baltikyani Respublikaların ali təhsil müəssisələrinin nümayəndələri də dəvət olunmuşdu və təhlükəsizlik, əməkdaşlıq və Avropa şurasına inteqrasiya məsələlri ilə bağlı çıxışlar dinlənildi. Sonda iştirakçıların sualları cavablandırıldı.

Daha sonra tədbir bu səpkidə məsələlərin ikili müzakirəsi ilə davam etdi.

BMU-nun bir qrup tələbəsi DAAD-ın “Study Visit” proqramı ...

BMU-nun bir qrup müəllim və tələbə heyəti DAAD “Study Visit”